Asiakaspalvelu ja tuki

Dudelle asiakaslähtöisyys on ykkösjuttu. Asiakkaalle vastataan ystävällisesti, ottaen asiakkaan toiveet ja tarpeet huomioon. 90% asiakaspalvelusta on teknistä tukea ja vaikka asiakas olettaa, että vastassa on tekninen henkilö, on puhuttava asiakkaan ymmärrettävää kieltä.

Vasteajat

Ylläpitoasiakkaat: Sähköposteihin pyritään vastaamaan samana päivänä ja asia pyritään hoitamaan vuorokauden sisään. Mikäli asia on yli puolen tunnin operaatio ja kuukaudessa on tehty jo kohtuullinen määrä päivityksiä sivustolle, kommunikoidaan tarvittaessa lisätyöstä ja aikataulutetaan työ erikseen. Sovitusta aikataulusta ei tule poiketa, vaikka asiakas ei asiaa erityisemmin huomioisikaan.

Hosting-asiakkaat ja muut asiakkaat: Sähköposteihin pyritään vastaamaan samalla innolla ja ripeydellä kuin ylläpitoasiakkaillekin, mutta sillä erotuksella, että viestittelyä lukuunottamatta kaikki on laskutettavaa työtä. Hienovaraisesti muistutetaan ylläpitopaketistamme tarvittaessa niitä, joilla on tiuhempaan päivitystarpeita, ajatellen asiakkaan omaa etua.

Viimeksi muokattu käyttäjän Roni toimesta viestillä "Syncing _pages/asiakaspalvelu-ja-tuki.md from WordPress at https://handbook.dude.fi/wp (Dude Handbook) - wpghs", katso muutos ae84b46 GitHubissa. Näytä versiohistoria.

10.8.2017 07:45:47 Muokattu käyttäjän Roni toimesta viestillä "Syncing _pages/asiakaspalvelu-ja-tuki.md from WordPress at https://handbook.dude.fi/wp (Dude Handbook) - wpghs", katso muutos ae84b46 GitHubissa.

7.8.2017 09:25:53 Muokattu käyttäjän Roni toimesta viestillä "Full export from WordPress at https://handbook.dude.fi/wp (Dude Handbook) - wpghs", katso muutos a0ac9b5 GitHubissa.

Tämä Handbook kertoo kuinka me teemme asioita Dudella, mutta saa ottaa koppia myös omaan toimintaan. Emme takaa että kaikki meidän jutut toimivat muilla samalla tavalla. Ole mitä olet! Kaikki on avointa GitHubissa: digitoimistodude/handbook