Saavutettavuusseloste

Dude.fi

Digitoimisto Dude Oy pyrkii takaamaan Dude.fi -sivustokokonaisuuden saavutettavuuden digitaalisten palvelujen tarjoamista koskevan lain 306/2019 mukaisesti.

Saavutettavuusseloste koskee Dude.fi -sivustoa, joka koskee useampia alasivuja ja käsittää myös handbook.dude.fi -kokonaisuuden.

Vaatimusten täyttäminen

Dude.fi -verkkosivustot täyttävät Lain digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 306/2019 vaatimukset osittain. Vaatimusten noudattamatta jättämiset mainitaan alla kohdassa Ei-saavutettava sisältö.

Ei-saavutettava sisältö

  • Footerin alaosan tekstin kontrasti 3.84:1

  • Hyppylinkin kohdistukset sisältöön eivät kaikkialla toimi

  • Kolmannen osapuolen palvelut (Crisp live chat) sisältävät joitakin ongelmia, joihin emme voi vaikuttaa

  • Takaisin ylös -linkki käyttäytyy epäjohdonmukaisesti eri alueiden päällä eri resoluutioilla ja on kyseenalainen saavutettavuuden näkökulmasta

  • Vanhat blogitekstit sisältävät informatiivisia kuvia, joissa ei ole alt-kuvausta

  • Blogauksissa on videosisältöjä, joille ei ole tekstivastineita

  • Aria-landmarkeissa sekä nappien toiminnoissa on puutteellisuutta

  • Lomakelisäosassa (Gravity Forms) on joitakin pieniä saavutettavuusongelmia, joihin emme voi vaikuttaa (joskin WCAG 2.0 form fields for Gravity Forms korjaa 99% ja Gravity Formsiin on tulossa päivitys, joka korjaa loput)

  • Sivuston uusimpia muutoksia ei ole testattu saavutettavuuden osalta riittävästi

Saavutettavuusselosteen laatiminen

Seloste on tehty 22.10.2020. Sitä on päivitetty 10.11.2020.

Seloste on koottu Duden sisäisen asiantuntija-arvion pohjalta. Arviossa esiin tulleet puutteet ja kehittämiskohteet saavutettavuuteen on korjattu tai korjataan ensi tilassa edellä mainitun mukaisesti.

Palaute ja yhteystiedot

Huomasitko saavutettavuuspuutteen? Ilmoita siitä meille! Pyrimme korjaamaan ongelman ensi tilassa! Voit ottaa yhteyttä sähköpostilla tai soittamalla.

Dude.fi alla olevien sivustojen saavutettavuudesta vastaa teknologiajohtaja Roni Laukkarinen. Muun tiimin ajantasaiset yhteystiedot löytyvät yhteystietosivulta.

Täytäntöönpanomenettely

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi kulua useampi vuorokausi. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit antaa palautteen Keski-Suomen aluehallintovirastoon. Keski-Suomen aluehallintoviraston saavutettavuusvaatimukset.fi-sivustolla kerrotaan, miten valituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Last updated