Lähtökohdat

Erityisesti teknisessä työssä, mutta myös kaikessa muussakin Duden lähtökohdat ovat tärkeysjärjestyksessään:

1. Asiakkaat – Toteutusten tulee olla kenen tahansa helposti päivitettävissä, loogisia ja selkeästi rakennettavia kokonaisuuksia. Hyväkään koodi ei saa koskaan mennä käytettävyyden tai kaivatun ominaisuuden edelle! Asiakaslähtöisyyteen ei myöskään kuulu asiakkaan rankaiseminen huonolla koodilla, asiakaspalvelulla tai työn viivyttelyllä vaikka projekti olisi kuinka ikävä tai viivästyisi asiakkaasta johtuvista syistä.

2. Joustavuus – Emme pidä kiinni irrelevanteista asioista tai laskuta minuutin tarkkuudella vaan joustamme tarvittaessa kohtuullisissa rajoissa. Tämä pätee erityisesti ylläpitoasiakkaisiin. Joustavuutta tulee harjoittaa myös yrityksen sisällä ja ajatella yhteistä hyvää sekä kaikkien etua, eikä tukeutua 100% omaan mielipiteeseen, preferenssiin tai tottumukseen.

3. Tarkoituksenmukaisuus – Tilatun tuotteen ja kaiken tekemisen on oltava tarkoituksenmukaista, sellaista mitä asiakas on tilannut, ei vähempää. Pyrimme kuitenkin ylittämään itsemme sekä asiakkaamme aina kun mahdollista.

4. Laatu – Duden pääpaino on tuottaa hyvää laatua ja sitä kautta lisäarvoa asiakkaalle, eli ei käytetä valmisteemoja, Bootstrapia tai muita lähtökohtaisesti muitakaan yleispäteviä frameworkeja. Valmiita lisäosia tai työkaluja voidaan käyttää, kunhan ne ovat yleisesti Duden hyväksymiä ja asiakkaan tarpeisiin hyviksi todettuja.

”Jos voit tehdä asian viidessä minuutissa, tee se saman tien.”

Viimeksi muokattu käyttäjän Timi Wahalahti toimesta viestillä "Syncing _pages/lahtokohdat.md from WordPress at https://handbook.dude.fi/wp (Dude Handbook) - wpghs", katso muutos 0adce33 GitHubissa. Näytä versiohistoria.

8.11.2017 17:55:28 Muokattu käyttäjän Timi Wahalahti toimesta viestillä "Syncing _pages/lahtokohdat.md from WordPress at https://handbook.dude.fi/wp (Dude Handbook) - wpghs", katso muutos 0adce33 GitHubissa.

8.11.2017 17:52:18 Muokattu käyttäjän Timi Wahalahti toimesta viestillä "Syncing _pages/lahtokohdat.md from WordPress at https://handbook.dude.fi/wp (Dude Handbook) - wpghs", katso muutos da088e5 GitHubissa.

30.10.2017 09:02:20 Muokattu käyttäjän Roni Laukkarinen toimesta viestillä "Numeroinnin korjaus", katso muutos 7e5d9ef GitHubissa.

30.10.2017 08:58:55 Muokattu käyttäjän Roni Laukkarinen toimesta viestillä "Kielioppi, ks. http://www.kielitohtori.fi/suomen-kielenhuollon-kysymys/miten-kirjoitetaan-ensi-alkuun-vai-ensialkuun-ent%C3%A4-samantien-vai-saman", katso muutos 2be84eb GitHubissa.

7.8.2017 09:25:53 Muokattu käyttäjän Roni toimesta viestillä "Full export from WordPress at https://handbook.dude.fi/wp (Dude Handbook) - wpghs", katso muutos a0ac9b5 GitHubissa.

Tämä Handbook kertoo kuinka me teemme asioita Dudella, mutta saa ottaa koppia myös omaan toimintaan. Emme takaa että kaikki meidän jutut toimivat muilla samalla tavalla. Ole mitä olet! Kaikki on avointa GitHubissa: digitoimistodude/handbook