Saavutettavuus

Saavutettavuus (esteettömyys Internetissä) on Dudelle erittäin tärkeää. Sivujen täytyy toimia näppäimistöllä ja sokeain lukulaitteilla. Asiakasprojekteissa pyritään vähintään WCAG 2.0 A-tason saavutettavuuteen. Jos projekti sen sallii, keskitytään myös tarkemmin laajemman saavutettavuuden ja inklusiivisuuden parantamiseen, esimerkiksi kontrastiasioihin WCAG 2.0 AA:n ja AAA:n puitteissa.

Saavutettavuustestaukseen käytetään seuraavia työkaluja:

Komennot

Seuraava komento edellyttää että pa11y on package.json-tiedostossa, npm-paketti ja Yoast SEO tai SEO Framework asennettuna.

pa11y-ci --sitemap http://sivustonnimi.test/sitemap.xml

Aiheesta muualla

Viimeksi muokattu käyttäjän Roni toimesta viestillä "Syncing _pages/saavutettavuus.md from WordPress at https://handbook.dude.fi/wp (Dude Handbook) - wpghs", katso muutos dbb9a89 GitHubissa. Näytä versiohistoria.

7.8.2019 12:50:20 Muokattu käyttäjän Roni toimesta viestillä "Syncing _pages/saavutettavuus.md from WordPress at https://handbook.dude.fi/wp (Dude Handbook) - wpghs", katso muutos dbb9a89 GitHubissa.

7.8.2019 12:49:56 Muokattu käyttäjän Roni toimesta viestillä "Syncing _pages/saavutettavuus.md from WordPress at https://handbook.dude.fi/wp (Dude Handbook) - wpghs", katso muutos 7485d61 GitHubissa.

7.8.2019 12:48:59 Muokattu käyttäjän Roni toimesta viestillä "Syncing _pages/saavutettavuus.md from WordPress at https://handbook.dude.fi/wp (Dude Handbook) - wpghs", katso muutos 609a543 GitHubissa.

Tämä Handbook kertoo kuinka me teemme asioita Dudella, mutta saa ottaa koppia myös omaan toimintaan. Emme takaa että kaikki meidän jutut toimivat muilla samalla tavalla. Ole mitä olet! Kaikki on avointa GitHubissa: digitoimistodude/handbook