Suunnittelijalta koodarille

Kun suunnittelija on saanut visuaalisen suunnittelun päätökseen, tulee hänen toimittaa koodareille tarvittavat materiaalit.

Ulkoasut

Visuaalisen suunnittelijan on varmistettava, että uusin hyväksytty versio löytyy aina XD:stä (työkalusta lisää kohdassa Työkalut & Workflow). XD prototyyppi on jaettava Specs -tilassa, jotta koodari voi tarkastella yksityiskohtaisesti ulkoasussa olevia elementtejä.

Valokuvat

Kuvat toimitetaan Adobe XD:n Specs -näkymän tai Zeplinin kautta ladattavina assetteina. Suunnittelijan on huolehdittava, että kaikki kuvat ovat ladattavissa. Kuvat ovat valmiiksi leikattuja ja syvättyjä. CSS-koodeja yms. ei tarvitse, assetit riittää.

Fontit

Emme käytä Adobe/Typekit/Google -upotuksia, vaan fontit olisi hyvä olla tiedostoina paremman toimivuuden, hallinnan ja latausnopeuksien vuoksi, näin säästymme ylimääräiseltä ulkoiselta HTTP-kutsulta.

Paikallisilla fonteilla varaudumme myös, että sivusto toimii ilman JS:ää eikä Adblockerit tai muut tietoturvatyökalut blokkaa fonttien latautumista. Jos muita webfonttimuotoja ei ole saatavilla, .ttf riittää.

Logo sekä kuvakkeet

Logoista ja kuvakkeista tarvitaan taittoa varten SVG-versiot, jotta sivustolle saadaan retinaa tukeva moderni versio, joka näkyy joka laitteella terävästi. Logot ja kuvakkeet toimitetaan Adobe XD:n Specs -näkymässä.

Joissain tapauksissa logot tai kuvakkeet voidaan toimittaa suoraan koodarille. Tällöin ne tulee tallentaa Illustratorissa käyttäen Presentation attributes -asetusta, jolloin SVG-tiedostoon ei tule ylimääräisiä inline style-määritteitä. Filleinä tai strokeina tulee olla currentColor-arvo hexan sijaan, näin väri saadaan määriteltyä koodeitse helpommin.

Tarvittaessa, monimutkaisempien SVG-kuvakkeiden kohdalla voidaan käyttää style-attributes-määrityksiä, mutta nämä varmistellaan aina erikseen.

Viimeksi muokattu käyttäjän Roni Laukkarinen toimesta viestillä "Lisäys fonttien muodosta", katso muutos 0c9e209 GitHubissa. Näytä versiohistoria.

20.4.2020 08:00:18 Muokattu käyttäjän Roni Laukkarinen toimesta viestillä "Lisäys fonttien muodosta", katso muutos 0c9e209 GitHubissa.

5.11.2019 07:16:47 Muokattu käyttäjän Timi Wahalahti toimesta viestillä "save", katso muutos 1ceb0af GitHubissa.

5.11.2019 07:06:49 Muokattu käyttäjän Timi Wahalahti toimesta viestillä "fix typo", katso muutos b2832ec GitHubissa.

5.11.2019 07:02:59 Muokattu käyttäjän Timi Wahalahti toimesta viestillä "update and rename graafikolta koodarille", katso muutos 67d39aa GitHubissa.

5.12.2017 09:42:07 Muokattu käyttäjän Roni Laukkarinen toimesta viestillä "Lisää puuttuva sulku", katso muutos c2be70b GitHubissa.

10.10.2017 11:43:38 Muokattu käyttäjän Roni toimesta viestillä "Syncing _pages/graafikolta-koodarille.md from WordPress at https://handbook.dude.fi/wp (Dude Handbook) - wpghs", katso muutos 1bef279 GitHubissa.

Tämä Handbook kertoo kuinka me teemme asioita Dudella, mutta saa ottaa koppia myös omaan toimintaan. Emme takaa että kaikki meidän jutut toimivat muilla samalla tavalla. Ole mitä olet! Kaikki on avointa GitHubissa: digitoimistodude/handbook