Graafikolta koodarille

Kun graafikko on saanut visuaalisen suunnittelun päätökseen, tulee hänen toimittaa koodareille tarvittavat materiaalit.

Ulkoasut

Invision App

Graafikon on varmistettava, että uusin hyväksytty versio löytyy aina Invision Appista (työkalusta lisää kohdassa Työkalut & Workflow).

Photoshop

Tarvittaessa PSD-versio olisi hyvä löytyä Dropboxista siltä varalta että graafikko on vaikkapa reissussa.

Valokuvat

Graafikko kokoaa valokuvaajalta tai asiakkaalta projektiin liittyvät valokuvat omaan kansioonsa Dropboxiin. Kuvat ovat valmiiksi leikattuja ja syvättyjä.

Logo

Logoista tarvitaan taittoa varten SVG-versio, jotta sivustolle saadaan retinaa tukeva moderni logo, joka näkyy joka laitteella terävästi. Logo tulee tallentaa Illustratorissa käyttäen Presentation attributes -asetusta, jolloin SVG-tiedostoon ei tule ylimääräisiä inline style-määritteitä.

Tarvittaessa, monimutkaisempien SVG-kuvakkeiden kohdalla voidaan käyttää style-attributes-määrityksiä, mutta nämä varmistellaan aina erikseen.

Kuvakkeet

Graafikko kokoaa leiskassa käytetyt ikonit SVG-raakatiedostoina Dropboxiin siten, että ikonit eivät sisällä -tagia, jos kyse on svg-tallennuksen mahdollistavasta ei-kolmiulotteisesta kuvasta.

Viimeksi muokattu käyttäjän Roni Laukkarinen toimesta viestillä "Lisää puuttuva sulku", katso muutos c2be70b GitHubissa. Näytä versiohistoria.

5.12.2017 09:42:07 Muokattu käyttäjän Roni Laukkarinen toimesta viestillä "Lisää puuttuva sulku", katso muutos c2be70b GitHubissa.

10.10.2017 11:43:38 Muokattu käyttäjän Roni toimesta viestillä "Syncing _pages/graafikolta-koodarille.md from WordPress at https://handbook.dude.fi/wp (Dude Handbook) - wpghs", katso muutos 1bef279 GitHubissa.

Tämä Handbook kertoo kuinka me teemme asioita Dudella, mutta saa ottaa koppia myös omaan toimintaan. Emme takaa että kaikki meidän jutut toimivat muilla samalla tavalla. Ole mitä olet! Kaikki on avointa GitHubissa: digitoimistodude/handbook